Вести

Голема поддршка за проектот за ладење и греење од Кралскиот институт од Стокхолм пристигна и од Министерот за здравство Венко Филипче.

Голема поддршка за проектот за ладење и греење од Кралскиот институт од Стокхолм пристигна и од Министерот за здравство Венко Филипче.

„Претставниците на невладината организација „Hand Till Hand“, утрово ме информираа дека Кралскиот универзитет од Стокхолм се заинтересирани за соработка во областа на здравството. Во организацијата членуваат наши македонци кои живеат во Шведска и се значаен партнер кои вложувале и вложуваат во подобрување на состојбите во македонското здравство. Во наредниот период ја интензивираме соработката.“

Сподели:

Клучни зборови: Министер за здравство, Венко Филипче, Поддршка за проектот за ладење и греење