Вести

Со инсталирањето на новиот дигитален мамограф, во Клиничката болница во Битола веќе е формиран Центар за дојка. Тоа значи дека секоја жена на едно место може да направи мамографија, ехо преглед и магнетна резонанца. Превенираме болести на дојка. Ракот се лекува, ако навреме се открие. Ги приближуваме здравствените услуги до секоја жена, таа заслужува квалитетна здравствена заштита.

Со инсталирањето на новиот дигитален мамограф, во Клиничката болница во Битола веќе е формиран Центар за дојка. Тоа значи дека секоја жена на едно место може да направи мамографија, ехо преглед и магнетна резонанца. Превенираме болести на дојка. Ракот се лекува, ако навреме се открие. Ги приближуваме здравствените услуги до секоја жена, таа заслужува квалитетна здравствена заштита.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2220220508284970&id=1819203381720020

Сподели:

Клучни зборови: Дигитален мамограф, Центар за дојка, Клиничка болница Битола