Вести

И Јавното претпријатие ВОДОВОД од Битола се вклучи во борбата против ракот на дојка. Денес Директорот на ЈЗУ Клиничка Болница  Битола Др.Зоран Лазаров  и Директорот на Водовод  Горан Козаров потпишаа договор   за взаемна соработка,  а веќе истата од Понеделник 11.11.2019 год .ќе почне да се реализира.Имено околу 50 жени вработени во Водовод ќе направат  Скрининг на ЕХО  и Мамографија се со цел да се влијае  во превентивата на оваа лоша болест  која ја зафаќа женската популација.

И Јавното претпријатие ВОДОВОД од Битола се вклучи во борбата против ракот на дојка. Денес Директорот на ЈЗУ Клиничка Болница  Битола Др.Зоран Лазаров  и Директорот на Водовод  Горан Козаров потпишаа договор   за взаемна соработка,  а веќе истата од Понеделник 11.11.2019 год .ќе почне да се реализира.Имено околу 50 жени вработени во Водовод ќе направат  Скрининг на ЕХО  и Мамографија се со цел да се влијае  во превентивата на оваа лоша болест  која ја зафаќа женската популација.

Сподели:

Клучни зборови: ЈП Водовод Битола, Борба против ракот на дојка