Вести

Денес во ЈЗУ Клиничка Болница Битола во посета, а и на работен состанок  беа Др.Timothy Gaul доктор по фамилијарна медицина  и токсиколгог и Др. Mauren Gail педијатар од Pittsburgh, САД.

Денес во ЈЗУ Клиничка Болница Битола во посета, а и на работен состанок  беа Др.Timothy Gaul доктор по фамилијарна медицина  и токсиколгог и Др.Mauren Gail педијатар од Pittsburgh, САД. Целта на денешната  посета беше  да се разгледа структурата на болницата со цел да се започне соработка со што  од Март 2020 год. би доаѓале доктори и професори  од САД со цел да ги споделуваат своите знаења и искуства  со лекарите во нашата болница. Ваков проект досега се одвивал успешно на клиниките во Скопје, но желбата е обострана овој проект да се прошири и во Битола. Целта на иницијативата е преку размена  на идеи и искуства да се подобри квалитетот на здравствените  услуги во нашата болница.

Сподели:

Клучни зборови: Работна посета на доктори од Путсбург САД