Вести

Преставници од Европската Унија врвни онколози од Полска, Загреб, Љубљана, Виена, заедно со претставник од Министертвото за здравство во мисија на Клиничка Болница Битола.

Преставници од Европската Унија врвни онколози од Полска, Загреб, Љубљана, Виена, заедно со претставник од Министертвото за здравство во мисија на Клиничка Болница Битола.

Се реализираше посета во центарот за онколошки болни се со цел да се испита програмата за работа и терапијата кон нашите пациенти. 

Претставниците беа пречекани од нашиот менаџерски тим и од нашите специјалисти кои имаа излагање за работата секој во својата област на специјалност. 

На крај преставниците од Европската Унија ја согледаа нашата работа и го истакнаа позитивниот став за истата но и ни дадоа упатства за работа, како би можеле уште побрзо да ја подобриме работата со европските стандарди.

 

Сподели:

Клучни зборови: Преставници , Европската Унија , онколози, Клиничка Болница Битола.