Вести

Нов проект во ЈЗУ Клиничка болница Битола за подобри услви за нашите пациенти

По иницијатива на хуманитарната организација  ХЕНД ТИЛ ХЕНД и големите хуманитарци госпоѓата Марија и господинот Томас Русенгрен  од Шведска во рамките на проектот СО ХУМАНИТАРНА РАКА ДО ЧИСТА ЕНЕРГИЈА овие денови  имаме посета  на експертска група од кралскиот институт  од Стокхолм   Шведска  предводена од  господинот Нелсон Сомерфелд која прави скрининг на објектите на ЈЗУ Клиничк Болница Битола  со цел реализација на проектот модерни еколошки решенија за снабдување со енергија во ЈЗУ Клиничка Болница Битола.

 

Сподели:

Клучни зборови: