Донации

Младите ротаријанци од Ротаракт клубот „Широк Сокак“ со донација во вид на постелнини, јоргани, перници, заштитници на душеци, бањарки, крпи и други текстилни материјали од висок квалитет даруваа за најмладите во Битола.

Младите ротаријанци од Ротаракт клубот „Широк Сокак“ со донација во вид на постелнини, јоргани, перници, заштитници на душеци, бањарки, крпи и други текстилни материјали од висок квалитет даруваа за најмладите во Битола.

Ваквата донација тие ја наменија за одделенијата каде на свет доаѓаат бебињата, односно Гинеколошкото одделение и Одделението за неонатологија при Клиничка болница во Битола. Донацијата е во вредност од 1300 евра.

Менаџерскиот тим на Клиничката болница Битола во свое име и во име на пацинетите им се заблагодари на донаторите и изрази надеж дека соработката со Ротаракт клубот „Широк Сокак“ од Битола, предводен од претседателот Јане Велковски, ќе продолжи и понатаму. Од болницата посочуваат дека со донацијата се задоволуваат потребите од ваков тип на постелнини на двете одделенија за кои се наменети донираните материјали.

 

Сподели:

Клучни зборови: клиничка, болница, битола, донација, ротаракт